RSS Feed Auke Manderfeld

In training voor Lloret – Spanje

Nog enkele weken/dagen en dan is het zover! Ik ga begin mei samen met Janne en 5 clubgenoten naar de Europese Kampioenschappen Kyokushin in Lloret in Spanje. Ik hou jullie op de hoogte :-)

2013 – Europees Kampioen!!

Op 8 juni jongstleden hebben we met een F&F team van 15 karateka’s deelgenomen aan de Europeese Kampioenschappen in Schweinfurt – Duitsland. Ik heb uiteindelijk na een waanzinnige finalepartij in de categorie jongens 16-17 jaar + 70 kilo tegen een 12 kilo zwaardere tegenstander na weging de 1e plaats behaald. Het was een fantastisch weekend waar we met de hele groep prachtige resultaten behaald hebben. Ik hoop dat ik mijn titel in 2014 in mijn examenjaar kan verdedigen in Lloret de Mar – Catalonië – Spanje.

 

1e plaats Sporttalent 2011 – Gemeente Franekeradeel

Gisteravond heb ik in de Koornbeurs in Franeker de 1e plaats gewonnen in de categorie jeugd tot 18 jaar. Tijdens een gezellige avond kreeg ik de prijs (een bronzen beeldje en een Iris cheque) uitgereikt door wethouder Twerda. Verder heb ik ook  nog even met burgemeester Feenstra gesproken.

Langs deze weg wil ik iedereen nog bedanken die aanwezig was tijdens de prijsuitreiking, en alle sponsoren, familie en vrienden die dit mede mogelijk hebben gemaakt. Senpai Gert-Jan en Senpai Joy waren er ook namens Sportclub F en F. Na de prijsuitreiking hebben we in Hitzum met zijn alleen nog gezellig taart gegeten. De afwas daarna was voor mij……

Van links naar rechts: Elyne Kingma – atlete   –  Auke  –   Esmee Riemersma – springruiter

 

 

Filmpje Nominatie Sporttalent Franekeradeel 2011

Hallo allemaal,

Hierbij het filmpje dat we op verzoek van de organisatie gemaakt hebben. Pfffff het is niet makkelijk om van zoveel materiaal wat leuks te maken!

Nominatie Sporttalent 2011 – Gemeente Franekeradeel

Tijdens de training van vrijdag 13 januari zou ik trakteren, omdat ik jarig was geweest. Ik moest dus naar voren komen, waarna ik door de hele groep toegezongen werd. Voordat er gezongen werd moest Sensei Peter Smit er eerst even bijgeroepen worden. Wat bleek, zonder dat ik het wist was ik door Kaatsvereniging de Eendracht van Hitzum en door Sportclub F en F aangedragen als Sporttalent (jeugd tot 18 jaar) voor het jaar 2011 van Franekeradeel en …. ik ben genomineerd!!

Dit had ik totaal niet verwacht en ook niet zien aankomen, maar het is natuurlijk wel ontzettend leuk! Woensdag 18 januari is er in theater de Koornbeurs in Franeker een Sportgala waar de prijsuitreiking is. Voor meer informatie zie:

http://www.franekeradeel.nl/actueel/nieuws/genomineerden-sportprijs-franekeradeel-2011

2011 – Senshi Cup – Oude Tonge

Op zaterdag 26 november heb ik met een F en F team deelgenomen aan de Senshi Cup in Oude Tonge. Het was een mooi toernooi waar ik in de catagorie jongens  de 1e plaats behaalde. Ook de rest van het team was zeer succesvol (van de 8 deelnemers hadden we drie 1e plaatsen, één 2e plaats en twee 3e plaatsen en een 4e plaats).

Na de prijsuitreiking in Oude-Tonge zijn we met een heel stel nog doorgereden naar Winsum (Groningen), waar een ander team van F en F meedeed aan het Katsu Gala. Ook daar was het een prijzenregen voor F en F.

2011 – Open X Ciutat de Badalona – Catalonië – Spanje

Op zaterdag 5 november hebben we voor het eerst met een groep F en F’ers deelgenomen aan de 10e Open Ciutat de Badalona – open Kyokushin Karate kampioenschap in Badalona, Spanje. Dit toernooi wordt jaarlijks georganiseerd door Shihan (hoofdleraar) Pedro Beltran (7e dan) van de Catalaanse International Seishin Kyokushin Karate Organisation Belsa Dojo. In totaal namen zo’n 80 karateka’s  uit Catalonie, Spanje en Nederland deel aan dit tiende kampioenschap van Badalona.

Na 3 lange en spannende gevechten heb ik de finale (4e partij) gewonnen van Alberto Cabrera die ruim 15 kilo zwaarder was. Resultaat de 1e plaats.

Ook mijn zus Janne en Senpai Gert-Jan Pels waren eerste. Senpai won ook de prijs voor de beste vechter van het toernooi.

2011 – Waterpoort Cup – Sneek

Op zaterdag 15 oktober heb ik deelgenomen aan de 10e editie van de Waterpoort Cup. Na 4 pittige partijen heb ik de 3e plaats in de cadettendivisie jongens 14-15 jaar behaald. Hieronder de filmpjes van mijn gevechten.

2010 – Samurai Cup – Nagoya – Japan

Op uitnodiging van Shihan Hasegawa zijn we met F en F uitgenodigd om deel te nemen aan de Samurai Cup 2010 in Nogoya. Met een team van 10 karateka’s zijn we afgereisd naar het land van Sosai Oyama. Helaas viel ik niet in de prijzen maar heb een fantastische week gehad. We moesten erg wennen aan het full-contact vechten zonder hoofd- en borstpantser en aan de hardheid en aan de de snelheid van de verschillende gevechten. Daar gaan we thuis hard aan trainen!

Langs deze weg wil ik iedereen nog hartelijk bedanken voor alle sponsoring en ondersteuning die het mij mogelijk heeft gemaakt deze buitenlandse reis te maken.

OSU. Auke.

b en t KWEC KWEC-Methodiek KWEC-Methodiek

Overige Sponsoren

Familie, vrienden en kennissen.